Guatemala

Guatemala er et fargerikt og gjestfritt sted hvor du finner mer enn 11.000.000 innfødte og mestizos. Landet er kjent som det kulturelle sentrum for den før-kolombianske Maya-verdenen. Som opphavstedet til den mystiske Mayanske sivilisasjonen, og et sted som fortsatt domineres av urbefolkningen, tilbyr Guatemala et av kontinentets rikeste folketradisjoner.

Den kulturelle blandingen av urbefolkning og spanskættede folkeslag kan sees i dagliglivets mange aspekter. Eldgamle Maya-ritualer veves sammen med katolismen, og dessuten snakkes mer en tyve forskjellige språk og dialekter i tillegg til spansk.

Antigua, kjent som ”La Antigua Ciudad de Guatemala”, ble grunnlagt i 1543 som landets hovedstad. Gjentatte jordskjelv og vulkanutbrudd førte til at hovedstaden ble flyttet til dagens Guatemala City. Med en befolkning på omtrent 80.000, er Antigua omgitt av vulkaner og fjell, og anses som en av de vakreste kolonibyene i hele Latin Amerika. Byen tiltrekker seg språkstudenter og turister fra hele verden med sin avslappede atmosfære og sjarme, og kan imponere med mange spanske kirker og klostre fra kolonitiden, det tidligere Kongelige Toll Hus og ikke minst de innfødtes fargerike markeder.

Byen har også mange kaféer, internasjonale restauranter og et livlig nattliv