Fritid i USA

hs_faq

Etter at undervisningen er slutt for dagen kan du delta i et utvalg av klubber og sportslige aktiviteter på skolen. Det er kanskje denne delen av High School du ser mest frem til? For uansett om du er en talentfull atlet, en begavet musiker eller sanger, eller kun er interessert i å bli kjent med dine amerikanske medelever vil din skole i USA gi deg et tilbud. Hvilke klubber og sporter som er tilgjengelig vil avhenge av sted, skolens størrelse og årstid, men noen av de vanligste sportene er Baseball, amerikansk fotball, «soccer», ishockey, volleyball, svømming, softball og cheerleading. Kanskje får du mulighet til å vise skolen ditt fantastiske fotballtalent? Eller kanskje velger du å prøve noe helt nytt?

For mange er utveksling en unik mulighet til å forsøke nye helt nytt, og utvikle nye talenter. Som utvekslingsstudent i et fremmed land stiller man med blanke ark, og det blir oppfattet som veldig positivt at man tar initiativet til å prøve nye ting!

Som nevnt er det ikke bare sportsaktiviteter som tilbys på amerikanske High School. Like vanlig er det å bli med i kor, band, en oppsetning av et teaterstykke eller musikal. Du kan også velge å delta i klubber som driver med sjakk, debatt eller tar for seg andre interesser. Det viktigste er ikke hva du velger, hvor flink du er eller om du kommer med på førstelaget – det viktigste er at du deltar! Det er nemlig den beste arenaen for å treffe nye venner og bli godt kjent med dine amerikanske medelever.

Familielivet er også viktig , og hvis din vertsfamilie tilhører en kirke, er det vanlig man blir med en gang i uken. Ungdomsgruppe og aktiviteter gjennom kirken kan også være en fin måte å få venner! Det er uformellt og sosialt. Dating er også veldig populært blant ungdom, og det er fortsatt ganske vanlig at gutten betaler f.eks. kinoen eller en burger. Eller man treffes kanskje på et skoleball eller i bowlinghallen.