New Zealand

New Zealand er for de som liker natur og sport!

Hvorfor ikke reise på utveksling til den andre siden av jordkloden når du først får muligheten? Velger du New Zealand drar du til et land fylt til randen med lange hvite strender, vaiende palmer, høye snødekte fjell, fantastiske fjorder og krystallklare innsjøer. Du velger et land med et internasjonalt anerkjent skolesystem, vennlige mennesker og et godt og velfungerende samfunn.

Er du interessert i vannsport som surfing og seiling, finner du dette på nordøya hvor du også finner hvite sandstrender i Whangarei så langt øyet kan se, sammen med de aktive vulkanene Ngaruhoe, Ruapehu og White Island. I sør finner man større fjell med muligheter for utendørsaktiviteter i en annen verdensklasse. Se for deg en formiddag på ski på Coronet Peak fulgt av en ettermiddagstur i de grønne tropiske regnskogene omgitt av hundrevis av fosser i Milford Sounds, og en kveld på hval safari i Kaikura som avsluttes med spasertur på isbreen Fox Glacier.

Er du ikke helt overbevist ennå? dette er hva Celine hadde å si etter at hun hadde vært ute i fire måneder:

«November har vært en spennende måned. Vi internasjonale studenter hadde et aktivitets program med mange spennende gjøremål. I slutten av november dro jeg på tur til Fiji sammen med mange andre internasjonale studenter fra forskjellige skoler i New Zealand. En av de første dagene av aktivitetsprogrammet dro vi for å bygge flåte, padle i kajakk og seile. Vi hadde også noen dager hvor vi var på skolen, men vi fulgte ikke den vanlige timeplanen. I stedet hadde vi timer hvor vi lagde mat, spilte singstar, dissekerte roter, plantet planter, lærte om Samoan og Maori kultur og mye mer spennende. Skolen tok oss også med til Rainbows end som er en fornøyelsespark i Auckland. Vi dro også for å klatre, lære å skyte med pill og bue, terreng sykle og spille frisbee golf. Noen av mine favoritt aktiviteter under aktivitets programmet var ziplining, vindsurfing og stand up padling. Vi gjorde mange spennende aktiviteter og hadde det veldig bra. I helgene og på fridagene dro jeg og noen av vennene mine for å besøke kjente turist attraksjoner som One Tree Hill, et museum og andre spennende steder. Jeg hadde også mange fine kvelder med BBQ både sammen med venner og vertsfamilien min. Sommeren er på vei så vi dro også på stranden et par ganger. I slutten av november dro jeg til Fiji i en uke. Det var en kjempe fin tur. Vi dro til tre forskjellige øyer. Den første øyen av velig liten og bestod av bare sand og palmer. Det tok omtrent 10 minutter å gå rundt øyen. Vi gjorde aktiviteter som SUP, padlet kajakk og snorklet. Vi var også med på sette fri skilpadder.» – Celine Faugstad 

Ta gjerne kontakt for mer informasjon, vi kan også sette deg i kontakt med tidligere elever dersom du ønsker dette. 

New Zealand har mange og flotte reisemål, og her du finner naturparker over alt. Allerede på 800-tallet kom maoriene hit fra de polynesiske øyer, og europeerne fant veien hit midt på 1600-tallet. Denne multinasjonale befolkningen har satt sitt preg på landets kultur. Kiwiene, som de kaller seg, elsker spenning. De var de som introduserte begrepet strikkhopping, og rafting i de mange elvestrykene er en utbredt aktivitet. Her vil du garantert få nye venner både på skolen og på fritiden, og du vil få mulighet til å prøve deg på nye og morsomme sportsgrener.