Velg din skole i Canada

canada_2
Howe Sound Secondary School

Howe Sound ligger idyllisk til i utkanten av Squamish. Skolen har ca. 800 elever og med en umiddelbar nærhet til skog og mark liker lærerne å kombinere teori med praksis. Byen rommer over 20 000 innbyggere og forholdene er perfekte for utendørsaktiviterer. Man vil både være nærme den berømte ski resorten Blackcomb og shopping i Vancouver. Skolen tilbyr fag som appellerer til elever som går musikk, dans og drama samt media og kommunikasjon. Fag man kan velge mellom på skolen er for eksempel Law, drama og band. Skolen har også et eget mountain bike team og ski team. Fjellklatring, skredsikring og windsurfing er også aktiviteter som står høyt i kurs hos elevene på denne skolen.

Whistler Secondary School
Whistler Secondary er lokalisert i Whistler Village som ligger 40 minutter unna Squamish. Skolen er liten og intim med ca 400 elever. Det er ca. 13 000 innbyggere i Whistler men antallet øker kraftig hver helg og i vintersesongen. Byen har utvilsomt et av verdens mest kjente skibakker med OL- løypene fra 2010 utenfor vinduet. Skolen har et profesjonelt team av trenere innen alpint og snowboard, og den passer utmerket for seriøse atleter. Sport som tilbys via skolen er blant annet volleyball, basketball, fotball, mountain biking, track & field, rugby og ishockey. Dersom du er interessert i ski og snowboard om vinteren og downhill-sykling på sommeren burde valget være enkelt.

Pemberton Secondary School
Pemberton Secondary ligger i Pemberton som er ca. 20 minutter nord for Whistler. Byen har 5000 innbyggere og på skolen går det ca. 400 elever. Skolen har et eget dragon boat racing team som har forsvart tittelen i årevis, skolen hevder seg også i toppen innen volleyball, fotball og basketball. Hesteridning og langrenn er andre aktiviteter det lille samfunnet er kjent for.

Cowichan Secondary

Skolen ligger på Vancouver Island som er kjent for naturskjønne omgivelser med lange varme somre og milde vintre. Duncan, stedet der skolen ligger, blant annet er kjent for sin imponerende kolleksjon av indianske totempæler, verdens største hockeykølle og sin seks ukelange sommerfestival! Skolen har rundt 1000 elever og kan vise til gode akademiske og sportslige resultater. Foruten de tradisjonelle fagene kan Cowichan tilby en rekke fag som dans, drama, film, fotografi, grafisk design mm. Skolen setter opp flere teaterstykker i løpet av skoleåret og har bl.a. vært med på den anerkjente teaterfestivalen The Fringe i Edinburgh, Skotland.

Frances Kelsey Secondary

En halv time unna storbyen Victoria finner du Mill Bay som ligger idyllisk til ved havet. Her finner du Frances Kelsey Secondary School med rundt 1000 elever. Skolen har moderne fasiliteter og et innovativt akademisk program med blant annet en rekke dans, drama og musikkfag. Skolen har et fantastisk tilbud av fritidsaktiviteter som ishockey, landhockey, dans, volleyball, basketball, fotball, golf, tennis, friidrett og rugby.

Chemainus Secondary

Chemainus er et tettsted like ved sjøen og skolen har rundt 400 elever. Stedet er kjent for sitt kunstneriske miljø og er internasjonalt anerkjent for de vakre veggmaleriene som viser stedets historie. Også denne skolen kan vise til et bredt fagtilbud og deres musikkprogram holder jevnlige konserter i Canada og USA.

Lake Cowichan Secondary School

Den minste skolen i distriktet ligger ved Lake Cowichan, en naturskjønn by ca. 20 minutter fra Duncan. Skolen tilbyr et godt ishockeyprogram, og er du hesteinteressert kan dette være stedet for deg da det undervises i både sprang og dressur i området. Her vil garantert nordmenn finne seg godt til rette i naturskjønne omgivelser.