Skolen i Canada

canada_3

I provinsen British Colombia samarbeider vi med skoledistriktet SEA TO SKY og COWICHAN VALLEY. Canada er et mekka for studenter som liker vintersport og friluftsliv, men man trenger ikke bare like vintersport for å trives, skolene vi tilbyr har et svært variert og bredt fagtilbud. Programmet i Canada er et fantastisk alternativ ikke bare for deg som går studiespesialisering, men også for elever som tar andre studieretninger og som har et ønske om å få året godkjent. Ta kontakt med oss på mail@speak.no eller 21381258 dersom du har spesifikke fagspørsmål.

Våre elever kan velge mellom seks ulike skoler, og man vil i forkant av oppholdet bli informert om skolens fagtilbud. Man tar som regel fire fag hvert semester, og dersom et fag viser seg å være for vanskelig eller for enkelt blir vanskelighetsgraden justert opp eller ned. Med et skolesystem i verdensklassen og dedikerte lærere vil alle våre elever bli tatt godt vare på, samt motta god oppfølging. I Canada har de kun 12 års skolegang før universitetsstudier, og år 11 i Canada tilsvarer derfor år 12 i Norge. Alle elevene må velge fag før utreise, og man må velge 8 fag + to backup fag. Alle skolene er utstyrt med det nyeste innen teknologisk utstyr og det er generelt sett et fleksibelt program i forhold til valgmuligheter når det gjelder fag og andre ønsker. Alle elevene på dette programmet må ha en forsikring som er pålagt alle innbyggerne i British Colombia. Denne forsikringen ordnes via vår partner i SEA TO SKY/COWICHAN VALLEY. Utreise skjer i August-måned og elevene er ute i sammenhengende ti måneder. Det er noen sportsaktiviteter tilknyttet skolen, men man kan også finne dette lokalt i områdene.

Søkerne til Canada programmet kvalifiserer til ekstra støtte fra Lånekassen som dekker 85 % av skolepengene. Reiser man til Canada gjennom Speak kan man belage seg på å motta totalt ca. kr 125.000 i stipend fra Statens Lånekasse (vi tar forbehold om endring av Lånekassens satser).