Aktiv fritid i Canada

canada_6

I provinsen British Colombia har vi et unikt samarbeid med skoledistriktet SEA TO SKY og COWICHAN VALLEY. Programmet vi tilbyr er perfekt for elever som er aktive og som har lyst til å ta et utvekslingsår på en skole som tilhører verdensklassen. Alternativene innen idrett er mange. Velger du en av skolene som tilhører Sea to Sky-distriktet gir vi gir deg muligheten til å ha Nord Amerikas største og beste alpinanlegg som lekeplass – noe våre elever benytter seg gått av gjennom vinterhalvåret! Satser du på langrenn, snowboard, alpint, ishockey, downhill eller hesteridning så ta kontakt med oss direkte da våre skoler er svært flinke til å tilrettelegge for elever som ønsker å trene og konkurrere gjennom utvekslingsåret.

Dersom det ikke frister å stå på ski eller snowboard i OL-løypene fra 2010 er det mulig å boltre seg med andre aktiviteter i naturskjønne British Colombia, herav blant annet volleyball, fotball, basketball, fjellklatring, seiling, windsurfing, navigering, curling, hockey og hesteridning bare for å nevne noen. Skolene tilhørende Cowichan Valley ligger på naturskjønne Vancouver Island som blant annet kan vise til perfekte forhold for seiling og andre vannaktiviteter. Skulle det friste mest med aktiviteter innendørs så finnes det også tilbud for elever som går på musikk, dans og drama og media og kommunikasjon. Det er med andre ord også bevegelse på den musikalske og teatralske scenen i løpet av skoleåret, også turneer lokalt og internasjonalt.

Det arrangeres regelmessig turer og aktiviteter for alle utvekslingsstudentene i løpet av utvekslingsåret, bl.a. til storbyen Vancouver, nasjonalparker i British Columbia, NHL-kamper og Cirque de Soleil.

Stine valgte utveksling til Pemberton Secondary High School pga hennes store hesteinteresse. Vi spurte henne om hvordan det er å drive med hesteridning i Canada, og dette er det hun svarte:
«Hesteridning i Canada er et annet level enn i Norge. Her er utdanningen kommet lengre og det er masse nytt å lære! Jeg red dressur før jeg kom til Norge, men det er jo kjent at man skal prøve nye ting på utveksling så jeg endte opp på en sprangstall. Og her på denne stallen har jeg fått enda en canadisk-familie! Det er kjempespennende å få være med og lære en helt ny hestekultur i tillegg til den canadiske kulturen. Jeg har ridd på ukentlige treninger, fått vært å sett på sprangstevne, kanskje delta på et til våren? Gjennom vinteren har jeg tatt en pause for å fokusere på ski, men jeg henger fortsatt på stallen og sånn etter skolen. I Pemberton kryr avdet er staller og hester i hver gate. Det er både western, sprang, dressur og hobbystaller. Skal du til Canada og vil ri og drive med hest, så er Pemberton stedet!»