Canada

canada_4

Canada byr på eventyrlige forhold for ski og snowboard, og har en natur som mange norske elever gjerne vil oppleve. Her får du en aktiv fritid året rundt, og et skolesystem som kan levere det du trenger for å få året godkjent her hjemme.

Canada er et fantastisk tilbud ikke bare for deg som går studiespesialisering, men også for elever som tar andre studieretninger og som har et ønske om å få utvekslingsåret godkjent. Går du medie og kommunikasjon, Idrett eller f.eks musikk, dans og drama har vi tilbudet for deg. I Canada velger man selv skole, og vil i forkant av oppholdet bli informert om skolens fagtilbud og aktiviteter. Noen elementer kan ligne litt på naboene i sør, som school spirit og gule skolebusser, men en liten smak av USA er uansett ikke å forakte.

Du vil bo i et svært familieorientert samfunn hvor de fleste er aktive. Vertsfamiliene er knyttet opp mot skolene og levestandarden er relativ høy. De fleste kanadiere oppleves som liberale og er ofte opptatt av å ha et sunt levesett. Skoleveien er ofte kort, og det meste av aktiviteter er innen sykkelavstand. Når snøen smelter om våren, vil det fortsatt være mange ting å gjøre utendørs. Vår og sommer er perfekte årstider for camping, sykling, turer, downhill biking, kanopadling eller kajakk i elver og innsjøer. Andre populære idretter er fotball, baseball, amerikansk fotball, golf og tennis. Canada er virkelig stedet å reise til hvis du er sporty og elsker å tilbringe tid utendørs.

Speak samarbeider med syv skoler i British Colombia og ønsker du hjelp til å finne den skolen som best tilpasser seg dine ønsker så hjelper vi deg gjerne!

Canada er verdens nest største land, og har et innbyggertall på ca. 35 millioner mennesker, hvor 80 % av befolkningen bor i eller rundt de største byene. Det offisielle språket er engelsk og fransk, men som deltager på vårt program vil du bo i områder hvor det prates engelsk. Landet har et rikt dyreliv og  både naturen og kulturen er lik den norske. Kanskje blir det du som må være hjemme en dag fra skolen fordi det står en bjørn i hagen? 😉