Australia

Snu opp ned på tilværelsen og reis «down under»! Med en beliggenhet sør for ekvator kommer hverdagen din som oftest til å være solrik og varm. Du vil oppleve en herlig blanding av ulike kulturer og møte mennesker fra hele verden! 

Du kan velge å reise til Australia for tre eller fire terminer. Utreise skjer i juli og hjemreise er 9 eller 12 måneder senere. Velg Australia og ditt år kommer til å bli en uforglemmelig opplevelse!

Vi samarbeider direkte med skolemyndighetene i Queensland og utvalget av skoler er bredt med uendelige muligheter. Benytt gjerne sjansen til å utforske nye fag i fantastiske omgivelser. Vårt omfattende program til Australia gir deg unike muligheter til selv å bestemme område og skole. Faglig innhold og forhold ved skolen betyr mye for dine muligheter for å få fullt utbytte av et år i utlandet, og her står vårt program virkelig i en klasse for seg selv. Går du på en studieretning som krever helt spesielle fag kan dette programmet være noe for deg. Ta kontakt så vil vi forsøke å finne en skole som tilfredsstiller dine ønsker mtp fag og beliggenhet. Vertsfamilien du får tildelt er håndplukket personlig av din kontaktperson på skolen, alt ligger til rette for at du skal få «the best year ever».

Fortsatt usikker? Nedenfor kan du lese om Hedda som er i Australia nå:

«Mitt navn er Hedda. Jeg er 17 år gammel, og bor for øyeblikket i Cairns, helt nord på Australias østkyst. Her har jeg bodd i tre måneder og trives veldig. Cairns er et av de varmeste stedene i Australia, og det er veldig tropisk her! Hver eneste dag kjenner jeg det blir varmere og varmere – spesielt nå i oktober hvor sommeren er på vei. Australia har vinter i juli og sommer i desember – så om du drar på utveksling hit må du regne med sommer året rundt! Det å reise fra sommeren i Norge til vinteren i cairns var ikke noe overgang i det hele tatt. Temperaturen var den samme – hvert fall på dagen.

Det jeg liker godt med Cairns, er at det er en liten by. Det er kort vei til strender, fossefall, utsiktspunkter, regnskogen og ikke minst The Great Barrier Reef. En annen positiv ting med cairns er at alle er skikkelig avslappet! Folk går barbeint på kjøpesenteret og skoleuniformene vi bruker er en avslappet shorts og en piké – istedenfor lange skjørt, skinnsko og høye sokker som er den typiske uniformen i resten av Australia.

Den første måneden her var utrolig morsom og innholdsrik. Hver eneste dag ble som et lite eventyr. Jeg hadde fire dager hjemme før skolen startet – og de brukte jeg på å bli kjent i byen, kjøpesenteret og stranda. Alt var veldig fremmed og nytt, men det var spennende. Før jeg dro var jeg redd for å angre eller lengte hjem, men når alt rundt deg er nytt og man opplever nye ting hele tiden blir det bare moro og energigivende. Første skoledag var litt skummel, men det gikk veldig bra. Elevene her er vandt med utvekslingsstudenter – så de tok oss godt i mot. Det å snakke engelsk ble fort en vane – og siden det er andre nordmenn i nærheten får jeg snakket en del Norsk også. På skolen min er det 40 internasjonale elever som kommer fra hele verden. Dette gjør at jeg har fått venner fra Brasil, Italia, Frankrike, Tyskland, Belgia, Chile, Japan og selvfølgelig Australia. Etter rundt en måned fikk vi tilbud om å ta «dykkerlappen» og deretter dykke i The Great Barrier Reef. Vi dro ut både lørdag og søndag – med perfekt vær, mat om bord i båten, musikk, gode venner og det største revet i verden har det vært en av mine kuleste opplevelser – som jeg anbefaler alle som skal til Australia å prøve!

Etter tre måneder i paradis har jeg allerede lyst til å bli her et år (istedenfor ni måneder). Jeg har fått dykke i Great Barrier Reef, besøkt Port Douglas og alle de fine strendene her, sett kjempefine fossefall, lært masse om australsk kultur, fått mange nye venner, dratt til Brisbane og Fraser Island og så klart enda mer. Hver helg er som sommerferie – og det blir bedre og bedre for hver dag! Den Australske livsstilen er så avslappet og kul. Været er bra, skolen er bra, vertsfamilien min er veldig snill og stedet jeg bor på har så mye forskjellig å by på! De lokale kontaktene våre er veldig snille, så vi blir godt tatt vare på. Det å reise på utveksling er bare positivt! Man får mange nye venner, lærer språket godt, blir mer selvstendig og opplever kule ting hele tiden!»  Hilsen Hedda!

NB! Vi har kanskje det største programmet til Australia av alle i Norge, men vi har allikevel et begrenset antall plasser. Vi ber deg derfor om å søke så tidlig som mulig for å få en plass.

På vårt program vil du oppleve å ha din egen kontaktperson/områderepresentant på skolen. Han/hun vil være tilgjengelig for å hjelpe deg i det daglige, men også ha ansvaret for kommunikasjonen mellom skolen og  vertsfamilien. På vårt Australia-program er det også skolen som rekrutterer vertsfamiliene, hvilket gir et utrolig tett forhold og en god dialog mellom skolen og familien.

Elever som søker seg til Australia gjennom Speak vil gå tre eller fire terminer. Fire terminer gir deg et fullt skoleår. I land som Australia har studentene en lang sommerferie i desember/januar måned, og med fire terminer får elevene et skoleår som tilsvarer det norske. Grunnet den gode stipendordningen fra Statens Lånekasse blir studentens egenandel en god del lavere.

Utvekslingselever som reiser med Speak, og som har en forhåndsgodkjennelse fra sin videregående skole i Norge har mulighet til å søke Statens Lånekasse om et ikke-behovsprøvd stipend. Da det betales skolepenger i Australia har elevene i tillegg mulighet til å få et skolepengestipend som dekker 85% av skolepengesummen. I tillegg til disse stipendene kan søkeren motta et behovsprøvd grunnstipend basert på foreldres inntekt og andre faktorer (se Lånekassens nettsider for mer informasjon om dette stipendet).

Vi har skissert to eksempler til deg nedenfor med satser for skoleåret 2019/2020. Kontakt oss for flere type programmer og priser til Australia! 

Australia, 3 terminer (regional)    239.950,-
 Skolepengestipend ca. 48.000,-
Bo, reise og utstyrsstipend   fra ca. 72.000,-
Total Støtte     fra ca. 120.000,-
Elevens egenandel     ca. 119.950,-
  
Australia, 4 terminer (study abroad)     279.950,-
Skolepengestipend   ca. 83.000,-
Bo, reise og utstyrsstipend   fra ca. 72.000,-
Total Støtte     fra ca. 155.000,-
Elevens egenandel     ca. 124.950,-

Vi tar forbehold om endringer i Lånekassens satser og prisendringer for skoleåret 2019/2020. For nøyaktige summer ta kontakt med Lånekassen; www.lanekassen.no. Beløpene er basert på gjeldende valutakurser per 03.08.18.

Stipend fra Lånekassen utbetales vanligvis før hvert semester, henholdsvis i august og januar. Elever kan søke om å få hele stipendet utbetalt i august med korrekt dokumentasjon. Vi gjør oppmerksom på at vi som organisasjon ikke er ansvarlig for at deltakerne får året godkjent, eller at de får stipend fra Statens Lånekasse.