Støtte til foreldre

Tro det eller ei, men elevenes foreldre og foresatte vil også ha behov for litt hjelp og støtte både før og under utvekslingsåret. De må også tilpasse seg den nye hverdagen uten deg hjemme. Det er derfor viktig at de har noen å snakke med dersom det det er noe de er bekymret for eller trenger informasjon om.

Gjennom intervju, informasjonsbrev og orienteringsmøte hjelper Speak dere som foreldre med å få et realistisk bilde av hva dere kan forvente av programmet deres sønn/datter reiser med, og hvordan dere best kan hjelpe ham eller henne under utvekslingsåret. Det er også viktig at dere selv er forberedt på hvordan dere vil reagere med en sønn eller datter langt hjemmefra, og at dere føler trygghet og sikkerhet under programmet.

Kommunikasjonen med kontoret i Oslo er en viktig del av programmet og vi er her for å hjelpe med gode råd, og å svare på deres spørsmål. Vi kan treffes på alle hverdager på dagtid, og er tilgjengelig på telefon 21 38 12 58 eller på e-post. I vertslandet har vi også et eget nødnummer som elever kan ringe 24 timer i døgnet.