Før du reiser

Vi har gjort utveksling til noe helt personlig. Som Speak student får du nå din personlige hjelper der du bor! For hvem vet mere om utveksling enn en som akkurat har kommet hjem? Din kontaktperson vil være en av våre tidligere elever som er aktive i vår Returnee-forening der du bor, og en som virkelig vet hvordan det er å være på vei til sitt livs største eventyr!

Han eller hun vil hjelpe deg med din elektroniske søknad, svare på alle dine spørsmål om ditt studieår i utlandet, komme hjem til deg og hjelpe deg med dine forberedelser, holde et helt personlig orienteringsmøte når det passer deg og din familie best, og alle andre ting du måtte ha bruk for hjelp til. Han eller hun vil helt enkelt være din egen personlige medhjelper og støttespiller så ditt skoleår i utlandet vil få den optimale forberedelse og start.

Grundige forberedelser er en veldig viktig del av ditt år som utvekslingselev. Med Speak starter forberedelsene den dagen du melder deg på til et intervju, laster ned Speak-app’en og sender inn din uforpliktende søknad!

Meld deg på et intervju, så blir du kontaktet av din egen Returnee med det samme!

Etter intervjuet, der du og din(e) foreldre/foresatte vil få en grundig innføring i Speak sine utvekslingsprogrammer, samt mulighet til å stille de spørsmål dere måtte ha, vil din søknad bli behandlet og et eventuelt tilbud vil bli sendt til deg. Velger du å takke ja vil vi sende deg en hel del forberedelses-materiell fra oss på e-post i form av informasjonsbrev. I disse informasjonsbrevene vil du vil motta informasjon om alt fra skolesystemet i vertslandet til geografi og økonomi, helt ned til en liste over ting du bør ha med i kofferten. Vi legger også ved studentbrev fra elever som er på utveksling i ditt valgte programland.

Du vil også få gode råd og tips om hvordan du lettest kommer igjennom det første tilpasningsfasen, hvordan du lettest får nye venner, hvordan kommme med på skolelaget i idrett, osv.

I tillegg til den tilsendte informasjonen, vil du og dine foresatte også bli invitert på et orienteringsmøte før avreise. Her vil vi informere og orientere om alle sider ved et utvekslingsprogram, og gi deg ytterligere informasjon om reise, skole, vertsfamilie, venner, osv.

Er du nysgjerrig på om et High School program er noe for deg? Kom på et gratis informasjonsmøte eller meld deg på et uforpliktende intervju allerede i dag!