Santa Monica College

Santa Monica College ligger på vestsiden av Los Angeles. Dette er en ideell skole for selvstendige studenter som setter pris på storbymiljøet. Los Angeles-området er et samfunn med stort mangfold og folk med alle slags kulturelle, etniske og økonomiske bakgrunner. Santa Monica har en overflod av butikker og restauranter og et rikt uteliv – og selvfølgelig milevis av hvite strender!

Mild til varm temperatur året rundt. Sommeren kan være svært varm, 26–35 °C, og vintertemperaturene varierer fra 6 til 12 grader med noe regn. Det varme klimaet, stranden og et ubegrenset aktivitetstilbud i Santa Monica gjør stedet til et attraktivt reisemål for utenlandsstudenter. Selvstendige studenter setter pris på å bo i egen leilighet. Mange filmer og tv-programmer spilles inn i Santa Monica nesten daglig. Her kan du få et førstehåndsinntrykk av arbeidet bak opptakene!

 • På grunn av det store antallet studenter kan det skje at utenlandsstudenter ikke får plass på kursene de har som førstevalg. Vær forberedt på å være fleksibel med hensyn til valg av kurs.

  Dette er en ufullstendig liste, spør oss hvis du ikke ser det faget du ønsker å ta: regnskap, arkitektur, kunst, biologi, kringkasting, business, film og kino, informatikk, dans, økonomi, ingeniørfag, motedesign, grafisk design, interiørdesign, journalistikk, musikk, fotografi, idrettsfag, psykologi, rekreasjons- og fritidsstudier, teater.

 • Studentboliger er ikke tilgjengelig, men vi kan hjelpe deg med å finne en leilighet eller et rom hos en familie ved ankomst. Vær forberedt på å bo på hotell noen få dager mens du velger boalternativ. Husrom er svært dyrt i Los Angeles-området på grunn av stor etterspørsel.
 • Mannlige studenter kan kvalifisere seg for collegelag i basketball, terrengløp, amerikansk fotball, svømming, baneløp og volleyball. For kvinnene gjelder basketball, terrengløp, fotball, softball, svømming, tennis, baneløp, volleyball og vannpolo. Når det gjelder mindre konkurranseorienterte idretter, er det mange lag du kan bli med på. Stadion, idrettshall, løpebane og et stort svømmebasseng er tilgjengelig..
 • Det er over 50 klubber for studenter med spesielle interesser slik som vitenskap, business, kunst og samfunnsaktiviteter. Klubbaktivitetene kan omfatte møter, turer, konserter eller sosiale tilstelninger. Du kan forsøke å kvalifisere deg til teater- eller musikkopptredener eller overvære slike på campusen. Utenfor campus er det hundrevis av aktiviteter å velge iblant. Slapp av på stranden, eller prøv pariserhjulet i fornøyelsesparken Santa Monica Pier. Ta en rusletur langs Third Street Promenade og se på folkelivet, butikkene, restaurantene, gatekunsten og gateartistene. I Hollywood kan du få en omvisning i et filmstudio og se hvordan filmer blir produsert. Los Angeles har baseball- og basketballag i den øverste ligaen i USA, det verdensberømte Getty Art Museum, standupklubber og mange internasjonale popkonserter..
 • Beliggenhet: Santa Monica, California, nær Los Angeles
  Innbyggertall: Ca. 90.000
  Type skole: Offentlig, toårig community college
  Grader som tilbys: AA, AS, vitnemål
  Studenttall: 25.000
  Utenlandsstudenter: 2500
  TOEFL-krav: 450/133
  Skolepenger: $ 13.400 per år, ekskl. innkvartering
  Transport: Offentlig transport er tilgjengelig, men noen studenter foretrekker å kjøpe bil. Los Angeles dekker et veldig stort område, og de fleste finner det mest praktisk å bruke bil selv om trafikken på hovedveiene ofte er tett.