Santa Barbara Community College

Santa Barbara ligger mellom fjellene og havet i en av verdens vakreste byer. Denne sjarmerende byen har alle tilbud en student kan ønske seg – butikker, restauranter, kinoer, museer – samtidig som følelsen av et lite lokalsamfunn og en avslappet atmosfære er bevart. Byen tiltrekker seg et bredt spekter av beboere: alt fra studenter til surfere, pensjonister og filmstjerner. Campusen ligger nær byen på en høyde med utsikt til havet, og består av bygninger i spansk stil som gjenspeiler denne byens kulturelle arv.

Klima

Mild temperatur året rundt. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 15 °C om vinteren og 30 °C om sommeren.

Fagtilbud

SBCC har en rekke fag å velge blant. Noen av dem er: kunst, havstudier, business, internasjonalt forretningsliv, markedsføring, finans, kommunikasjon, nettverkselektronikk og -konstruksjon, økonomi, landskapsarkitektur, filmstudier, historie, hotell-, restaurant- og kokkefag, jus, havdykkingsteknologi, musikk, psykologi, teater, skuespill/regi og flere. Se katalogen for en fullstendig liste.

Innkvartering

Boligtilgangen er ekstremt begrenset i Santa Barbara, og eiendomsprisene er svært høye. Dette betyr at studenter har vanskeligheter med å skaffe seg et sted å bo, og det er svært dyrt. Du må regne med å betale minst mellom 700 og 1000 dollar i måneden i husleie. Det er ingen bomuligheter på campusen, men vi tilbyr serviceinformasjon om losji og arrangerer korttidsovernatting ved ankomst.

Sport

Baseball, softball, basketball, fotball, friidrett, tennis, golf, terrengløp og volleyball. Studenter kan prøve å kvalifisere seg til konkurranselagene, eller delta i skoleinterne idretter for moro skyld. Studenter som liker surfing, brettseiling, seiling, kajakk, golf og terrengsykling, finner disse idrettene tilgjengelig gjennom private organisasjoner i byen, eller kan praktisere dem på egen hånd.

Aktiviteter

Det er et bredt utvalg av studentklubber og -organisasjoner som er åpne for alle studenter. Utenlandsstudenter er medlemmer av klubben for internasjonal kulturutveksling, som møtes regelmessig og arrangerer fellestilstelninger for utenlandske og amerikanske studenter. Studenter kan delta i akademiske foreninger slik som ingeniørklubben eller klubben for fremtidige lærere, eller hobbyklubber, for eksempel badminton, polo eller sjakk. Tidligere Skandinaviske studenter har utviklet skriveferdighetene sine som journalister i studentavisen.

Transport

Byen egner seg for fotgjengere, og mange studenter bruker sykkel. Buss er også tilgjengelig for alle studenter. Bil kan være praktisk for å komme seg ut av byen, men er ikke nødvendig. Studenter flyr inn til Los Angeles, men Santa Barbara har en mindre flyplass for innenlandsruter til byer som f.eks. San Francisco. Det finnes også et tog som stanser i sentrum.

Fasiliteter på campus

Campusen har mange fasiliteter for å gjøre oppholdet ditt så vellykket og behagelig som mulig. Blant disse kan nevnes bibliotek, matservering morgen og kveld, datalaber, bokhandel/gavebutikk, helsesenter for studenter, yrkesveiledningssenter, basketballhall, løpebane, bane for amerikansk fotball, tennisbaner, kino og mye mer.

Spesiell informasjon
Santa Barbara er en av de vakreste byene i USA. Universitetet i California ligger også utenfor byen, så det er en stor studentbefolkning i området som bidrar til et morsomt og livlig miljø. SBCC er et college med meget godt omdømme, og er en ypperlig forberedelse til videre universitetsutdanning.

Quick Facts

Beliggenhet: Santa Barbara, California, to timer nord for Los Angeles
Innbyggertall: 123.000
Type skole: Offentlig, toårig community college
Grader som tilbys: AA, AS, vitnemål
Studenttall: 12.000
Utenlandsstudenter: 500
TOEFL-krav: 500/173
Skolepenger: $ 2.100 per semester, ekskl. boutgifter