Salem State College

Her kan du nyte godt av det trygge og vennlige lokalsamfunnet i den historiske byen Salem, samtidig som du har attraksjonene og aktivitetene i den kulturelt mangfoldige storbyen Boston bare en halv time unna langs Atlanterhavskysten. Byen ligger i en bukt med båthavn, sjarmerende butikker, parker og hus som har stått der siden de første kolonistene kom til USA.

Klima

Dette området har fire tydelige årstider. Fargeprakten i trærne er fantastisk om høsten. Sommertemperaturene ligger i snitt på rundt 30 °C, og om vinteren er det omkring 0 °C eller lavere med mye snøvær.

Fagtilbud

Kunst, grafisk design, fotografi, multimedia, biologi, kjemi, økonomi, engelsk, geografi, historie, matematikk, statsvitenskap, psykologi, sosiologi, spansk, teater, kommunikasjon, data, strafferett, reiseliv og turisme, psykologi, idrett/helse/fritid, musikk, administrativ økonomi, finans, ledelse.

Innkvartering

Værelsene i studentboligene består av to soverom, bad, oppholdsrom og kjøkken. To personer deler rom, med egen seng, skrivebord, stol og skap. Beboerne spiser i kafeteriaen eller i matserveringsområder på campusen.

Sport

For menn konkurreres det mot andre skoler i følgende idretter: baseball, basketball, terrengløp, golf, ishockey, lacrosse (landhockeylignende lagspill med gummiball og håvlignende racket), fotball, svømming, tennis og friidrett. For kvinner: basketball, terrengløp, landhockey, lacrosse, softball, fotball, svømming, tennis, friidrett og volleyball. Skoleinterne idretter: basketball, flaggfotball, innebandy, fotball, softball, volleyball, sykling, golf, tennis, karate, lacrosse, racketball (innendørsspill med racketer og hule plastballer) og fjellklatring.

Aktiviteter

Det er massevis av aktiviteter både på campusen, i byen Salem og i Boston. Utenlandsstudentenes forening er svært aktiv på campusen, og festene, møtene og utfluktene deres er fine anledninger til å treffe andre utenlandsstudenter. Salem tiltrekker seg kjente foredragsholdere til campusen, f.eks. de tidligere presidentene Carter, Ford og Bush, berømte forfattere, journalister, idrettsfolk og underholdningsartister. Du kan også bli med i mange klubber og organisasjoner, deriblant studentavisen, klubben for administrativ økonomi og kunstklubben, for å nevne noen få. Etter en kort togtur til Boston kan du velge mellom hundrevis av morsomme ting å gjøre og se. F.eks. kan du oppleve en profesjonell baseball-, ishockey- eller basketballkamp. Besøk det verdensberømte Harvard-universitetet, gå på museum eller konsert, spis i det italienske distriktet, gå på shopping i en fasjonabel butikk eller et stort varehus, eller ta en spasertur rundt i byen som var selve senteret for Amerikas uavhengighetskamp mot England.

Transport

Studenter kan bruke campusbussen for å reise fra én del av campusen til en annen. Det går både tog og ferge til Boston, og i selve Boston er det offentlige kommunikasjonstilbudet (buss, T-bane) godt utbygd. Campusen har bibliotek, datalaber, matservering, idrettsbaner, idrettshall, tennisbaner, innendørs svømmebasseng og kino.

Spesiell informasjon

De ansatte ved kontoret for utenlandsstudenter er vennlige og hjelpsomme. Med så mange kurs å velge blant og de enormt varierte aktivitetene på campusen og i Boston-området, vil du alltid kunne gjøre noe morsomt og får ikke tid til å kjede deg. Dette er et flott sted å lære om amerikansk historie, siden du bor akkurat der hvor det hele startet.

Quick Facts

Beliggenhet: Salem, Massachusetts, ca. 50 km nord for Boston
Innbyggertall: 40.000
Studenttall: 6.000
Type skole: Offentlig, fireårig universitet
Grader som tilbys: BA, BS
Utenlandsstudenter: 150
TOEFL-krav: 500/173
Skolepenger: $ 26.300 per år, inkl. studentbolig og mat