Green River College

Green River er et toårig college somligger i det nordvestlige stillehavsområdet i USA, 35 minutterskjøretur sør for Seattle, i Auburn, Washington. Nærheten til Seattlegjør at studentene har muligheten til å benytte seg av allekulturtilbudene i storbyen, samtidig som de bor i et mindre,familieorientert samfunn med et folketall på rundt 35 000. Green Riverer dessuten en trygg og vennlig campus.

Klima

Den nordvestlige stillehavskysten beviser at uttrykket «godt vær» er etspørsmål om hvordan man ser på det. Hvis du er sunn og frisk og ikkebryr deg om å bli litt våt, er området et fint sted forutendørsaktiviteter hele året rundt. Somrene er kjølige og vanligvistørre.

Programmer og fagtilbud

Green RiverCommunity College har mange fagtilbud som er rettet inn mot videreuniversitetsstudier. Kunstnerisk design, business, informatikk,økonomi, ingeniørfag, journalistikk, matematikk og fotografi erpopulære emner blant utenlandsstudentene. Se katalogen for en fulloversikt over fagtilbudet. High school-fullføring er et populærtprogram for utenlandsstudenter som ønsker seg et high school-vitnemål.Dette programmet kan tas som en del av University Transfer-programmet iløpet av det første skoleåret. Studenter må være minst 17 år gamle nårde begynner på programmet.

Innkvartering

Alle utenlandsstudenter plasseres i en vertsfamilie i sin første månedved Green River Community College. Vertsfamilien møter deg påflyplassen, viser deg rundt i området, besøker campusen sammen med deg,bistår med bankarrangementer og skaffer identifikasjonspapirer fradelstaten. Hos dem får du et eget rom og måltider, telefonkort forutenlandssamtaler og hjelp til å velge innkvartering. For øyeblikkethar studenter disse innkvarteringsalternativene: å bo hjemme hos envertsfamilie, dele bolig med andre studenter eller bo i leilighet. Etstudenthjem med 300 senger stod dessuten ferdig i 2004.

Sport

Eliteidrettstilbudet for menn omfatter baseball, basketball, fotball,tennis og golf. Kvinner kan delta i volleyball, basketball, fotball,tennis og golf. I tillegg kommer mange skoleinterne idretter, ettreningssenter, idrettshall og styrkerom som er åpent for studenter.

Aktiviteter

En heltidsansatt aktivitetsleder for utenlandsstudenter planleggeraktiviteter og utflukter regelmessig. Det er over 30 organisasjoner dukan bli med i på campusen, deriblant utenlandsstudentenes forening,kor, drama, avis og radiostasjon. Hvis du tar en kort tog- ellerbusstur til Seattle, kan du velge blant massevis av aktiviteter –overvære profesjonelle idrettsarrangementer, besøke det berømte PikesPlace-markedet eller bare «shop ’til you drop». Ikke langt unna Seattlekan du få fantastiske opplevelser med skikjøring og fotturer på Mt.Rainier samt finne flotte fiskemuligheter på Puget Sound. Og tre timermot nord ligger Vancouver i Canada.

Transport

Hver time går det buss fra campusen til Seattle, Tacoma og områdene inærheten. Det går tog fra Auburn til Seattle og Tacoma.

Spesiell informasjon

Hvorfor studere ved Green River Community College? Fordi det er etsmart valg for utenlandsstudenter. Lavere pris, personlig service ogmindre strenge opptakskrav er tre gode grunner. Studentene våre hargått videre til de beste universitetene i USA. Studenter som begynnerstudiene sine ved Green River, lykkes med skolearbeidet og trives godt,takket være engasjerte lærere og ansatte, små klasser og personligveiledning.

Quick Facts

Beliggenhet: Auburn, Washington
Innbyggertall: 41.000
Studenttall: 9000
Type skole: Offentlig, toårig community college
Grader som tilbys: AA, AS, vitnemål
Utenlandsstudenter: 400
TOEFL-krav: 500/173 eller ESL
Skolepenger: $ 7350 per år, ekskl. bolig