Resurser og litteratur for selvstudier

Verdens ulike kulturer er hurtig skiftende og i stadig endring.  Derfor er ikke interkuturell trening en «engangs-øvelse», men noe som trenger konstant oppfølging og påfyll av kompetanse. Det finnes heldigvis mange gode resurser man kan bruke og lære av, og de er ofte gratis tilgjengelig på nettet.

 • Her finner du et utvalg av våre gratis Kulturguider. De vil være en god måte å skrape litt i overflaten av den kulturen du vil vite mere om, men de er absolutt ikke et komplette studier. Ta gjerne kontakt med oss, så gir vi deg et tilbud på et komplet kurs som vil gi deg et klart forsprang i ditt internasjonale arbeide.

  Linkene under åpner pdf’er (på engelsk) med et utvalg av våre Kulturguider. Kontakt oss hvis der er andre land og kulturer du vil vite mere om, da vi har tilsvarende Kulturguider for hele 45 land!

  – Kina
  – Afghanistan
  – Hong Kong
  – India
  – Japan
  – Russia
  – Saudi Arabia
  – Singapore
  – USA

 • Det finnes mye god og lærerik faglitteratur som er velegnet til selvstudier innen området for kulturell kunnskap og forståelse. Vi samler det vi synes er det beste på markedet og tilbyr ulike bøker, tidsskrifter og andre ressurser. Etter et kurs er det også nyttig å lese videre på egen hånd for å fordype seg videre i det aktuelle landet eller kulturen.

  Vi anbefaler gjerne følgende bøker og resurser:

  – Fish Can’t See Water av Kai Hammerich go Richard D. Lewis
  – Cultures and Organizations – Software of the Mind av Geert Hofstede