Internatskoler

Noen av våre skoler tilbyr elevene å bo på skolen i stedet for i en vertsfamilie. Noen skoler har 10 studentboliger mens andre har 80. Uansett er det mange fellestrekk som godt beskriver det å bo i en studentbolig. Studentboliger, eller «dormitories», er per definisjon skolens levesentrum. Sjansen er stor for at du vil få en romkammerat eller venninne som vil forbli en nær venn for resten livet!

Hvis du ikke har delt rom med noen før, vil du fort oppdage at det en en fin mulighet for å lære mye om fellesskap, vennskap og til og med problemløsing. Mens du kanskje liker rock, kan det hende at romkammeraten/venninnen din liker disco. Dere har dere egne interesser men vil fort lære å respektere og sette pris på andre menneskers meninger. Dette er kanskje noe av det viktigste vi kan lære i livet.

På rommet ditt vil det være en seng, et skrivebord, skapplass til dine klær og plass til kofferter, idrettsutstyr, ol. Du står fritt til å dekorere og innrede rommet, så her er det muligheter for å sette ditt peronlige preg på rommet. Du vil dele bad og toilett med de andre elevene på din etasje, samt vaskerom til klesvasken. I din studentbolig vil det også være en «dorm resident» eller «parent», dvs. en voksen person som er ansvarlig for boligen. Det kan også være en lærer som bor der med sin kone og familie. Dere vil også ha regelmessige «dorm meetings», hvor forskjellige ting kan diskuteres. På denne måten vil du også ha noe å si i fellesskapet.

På samme måte som du kanskje har oppgave å gjøre hjemme, er det vanlig at alle har oppgaver i studentboligen. Det er vanligvis et roterende skjema. Jobben er selvfølgelig å holde boligen ren og ryddig, og i god stand.

Studentboligen er mye mer enn et sted du sover og dusjer. Den er ditt hjem, og dine medstudenter er som en utvidet familie. Det er ofte mye stolthet forbundet med en studentbolig, og ofte vil du finne uhøytidlige konkuranser mellom husene. Uansett hvor du bor, er det helt sikkert at din studentbolig vil være en sentral del av ditt skoleår!