FAQ

Hva er best for meg, dagskole eller internatskole?
– Dagskole og internatskole er to veldig forskjellige opplevelser. Mange synes at det beste er å bo på skolen, andre synes det er tryggere å gå på en dagskole og bo hos en vertsfamilie. Internatskoler tilbyr en helt unik følelse av fellesskap og samhold på skolen, mens du f.eks. helt sikkert vil kunne få oppleve mer av området du bor i sammen med en vertsfamilie.

Jeg har ikke så gode karakterer… Har dere en skole som passer for meg?
– Ja, vi kan hjelpe deg med å finne den riktige skolen for deg, selv om du ikke har så gode karakterer. Ta kontakt med oss, så finner vi nærmere ut av nettopp dine muligheter!

Jeg går på dans- og dramalinjen. Har dere noen skoler som kan gi meg de fagene jeg trenger for å få skoleåret godkjent?
– Ja, vi har skoler som tilbyr de fleste av de fagene du trenger uansett om det er dans, drama, fysikk, matte, media eller kunst. Ring oss, så tar vi en prat om nettopp dine behov.

Hvor lang tid tar det å søke?
– Selve søknadsprosessen går relativt raskt, avhengig av ditt eget tempo. Det er dog endel papirer som skal utfylles, og dette kan erfaringsmessig ta litt tid. Det kan fort ta ca. 2-3 måneder fra du er på intervju til alle papirer er på plass. Har du allerede bestemt deg, så kom i gang med papirene så fort som mulig!

Hvorfor skal jeg til et intervju?
– Intervjuet er en like stor mulighet for deg å stille spørsmål, som det er for oss å bli kjent med deg og dine ønsker og behov. På denne måten kan vi bedre finne en skole som passer deg, og du og dine foreldre kan få en sjanse til å spørre om alt hva dere lurer på. Slik unngår vi også misforståelser og feil i behandlingen av din søknad.

Hvor mye kan jeg få i stipend fra Lånekassen?
– Stipendet du får fra Lånekassen utgør fra ca. 50.000,- til 150.000,- avhengig både av hvor i USA skolen ligger, og beløpet du betaler i skolepenger. Husk at for å få et stipend i Lånekassen så betinger at du har skoleåret godkjent i Norge. Det kan være lurt å snakke med skolen din om dette før du søker.

Når er det mest fornuftig for meg å reise?
– Vi anbefaler alle å reise etter 1. klasse i gymnaset. Dette for at du skal få mest mulig ut av alle mulighetene skolen tilbyr, men også at dette vil gi deg muligheten for å søke stipend i Lånekassen.

Hva er ESL?
– ESL betyr English as a Second Language. Hvis «Ja» under skolens Quick Facts betyr det at skolen tilbyr deg egne klasser for utenlandske elever som ikke har engelsk som morsmål.

Kan jeg velge å gå flere år på den samme skolen?
– Ja, du kan velge å gå alle årstrinnenne skolen tilbyr. Det vil normalt si hele den videregående skole.